8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Engelli ailelerin yasa değişikliği tepkisi

Bursa'da engelli aileleri, TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak olan engelliler yasasında yapılması planlanan değişikliğe tepki göstererek, hükümetin engellilere sahip çıkmasını istedi. 

Özel Eğitim Kurumları Derneği ile Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Sedat Yalçın, aileler arasından seçilen bir grup temsilci ile görüştü. Başkan Yalçın, konuyu Ankara ile görüşeceğini ve hükümetin gerekli hassasiyeti göstereceğini ifade etti. AK Parti iktidarının engelilere gereken ilgiyi gösterdiğini belirten Yalçın, tepkilerin yersiz olduğunu belirtti. 

Diğer aileler ise parti binası önünde çeşitli sloganlar atarak, sıkıntılarını dile getirdi. Yasada yapılması planlanan değişiklik ile engellilerin yok sayılacağını kaydeden aileler, devletin engelli eğitimine ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birgültekin IP: 78.175.74.xxx Tarih : 12.07.2008 16:16:47

ben bir engelli annesi olarak tüm engelliler adına bu yasanın kabul edilmemesini engelli çocuklarımızın bu haklarının elinden alınmamsını istiyorum okullarımızın devamını ve çocuklarımızın gelecegini karartmayınız hastane sistemine hayır diyorum