8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Engelli çocuklar yararına sergi

Bursa'da ebru sergisine katılan kursiyerler hem eserlerini sergileme fırsatı buldular hem de serginin gelirini engellilere bağışlayarak örnek bir davranışta bulundular. 

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde verilen ebru sanatı eğitim kursunun öğrencileri, Gökdere Medresesi’nde açtıkları sergiyle eserlerini sergileme fırsatı buldu. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan’ın katıldığı sergi açılışında, 23 kursiyerin hazırladığı 50 eser sergilendi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe açılışta yaptığı konuşmasında, engellilerin sosyal hayata katılmaları adına yapılan bütün çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. Altepe, kültür ve sanatın her zaman yanında olduklarını, geliri engellilere bağışlanacak olan bu serginin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. 

Ebru Sanatı hakkında bilgi veren kurs öğretmeni Elif Aydın ise, Osmanlıdan kalma bir sanatın yaşatılması adına böyle bir kurs açıldığını söyledi. Tarihi yaşatmak için ebru sanatı çalışmalarının devamını getireceklerini belirten Aydın, “Bu ve bunun gibi sergilerden elde etiğimiz gelirle, engelli insanlarımıza da yardım etme fırsatı buluyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar bir yerde toplumsal fayda sağlamamıza yardımcı oluyor” dedi. 

Gökdere Medresesi’nde düzenlenen sergide Elif Aydın’a Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından teşekkür plaketi verildi. 23 ebru öğrencisi ve 9 ney öğrencisi ise katılım belgelerini Başkan Altepe ve OSYEG 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan’ın elinden aldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 16:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?