7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Engelli öğrencilerden sessiz tiyatro

Bursa Duyum İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 6 aylık bir çalışma sonunda sergilenen sessiz tiyatro oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. 

Magazin Outlet içinde bulunan Uğur Mumcu Sahnesi'nde sergilenen "Para Para Para" isimli oyun izleyenler tarafından tam not aldı. 20 öğrenci tarafından sahnelenen oyunda paranın günümüzdeki önemi anlatıldı. Çocukları oyuna hazırlayan Devlet Tiyatroları Sanatçısı Berrin Kulya Balkalar, Ocak ayı başından beri oyuna hazırlandıklarını belirterek, "Onlar duymayan ve konuşamayan çocuklar. Tabi ki bu bizi tiyatral anlamda zorluyor. Tiyatroda bir mimik jest vardır, birde diyalog vardır. Bu çocukların çalışma metni tamamen benim tarafımdan hazırlandı. Bu noktaya kadar birlikte geldik. Sözsüz oynuyorlar. Jest ve mimiklerle anlaştık. Dudak okumayı çok iyi biliyorlar" dedi. 

Oyunun konusunun para olduğunu ifade eden Balkalar, "Para günümüzde çok önemli. Para yüzünden insanlar ölüyor, katil oluyor, sefalet çekiyor. Paranın insanları nasıl yönettiği konusunda ders çıkartıyoruz" diye konuştu. 

Öğrencilerin sergilediği performans usta oyunculara taş çıkarttı. Salonda bulunan yüzlerce kişi engelli tiyatrocuları dakikalarca alkışladı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?