7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Engelliler 'engel' tanımadı

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Gençlik ve Sağlık Kampı'na katılan engelli gençlerin yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. 

Kızılay Bursa Şubesi'nin Mudanya ilçesinde 4.'sünü düzenlediği Gençlik ve Sağlık Kampı'na katılan engelli gençler, hip hop dansı, dünyada yeni yeni yaygınlaşan Bocce sporu ve Ege Bölgesi'nin ünlü Zeybek oyunu ile hayattan kopmadıklarını gösterdi. 

Fiziksel olarak engelli olmalarına rağmen yaptıkları gösterilerle alkış alan engelli gençler, hiçbir şekilde engel tanımadıklarını söylüyor. Kampta bulunan 102 spastik engelli genç ve çocuktan biri olan Barış Hakan Dursun (24), 11 seneden beri hip hop dansı yapıyor. Kamptaki zamanını eğlenerek, beste ve hip hop dansı yaparak geçirdiğini söyleyen Dursun, engelli olmanın hiç bir zaman hayattan kopma anlamına gelmediği söyledi. Dursun, "Engelli olmama rağmen sık sık havuza giderek yüzüyorum. Boş zamanlarımda besteler yapıyorum. Şu ana kadar 30 beste yaptım. Şiirler yazıyorum. Aslında engelli olmamız bize engel değil" dedi. 

Kampa katılan Fikret Sevim isimli engelli genç ise son yıllarda dünyada moda haline gelen Bocce sporunu yapıyor. Bu spora 1 yıl önce başladığını belirten Sevim, hedefinin ileride Türkiye'de kurulması halinde Bocce milli takımına girmek olduğunu dile getirdi. 

Kampa katılan engelli gençlerden Murat Ay ise değneklerle zor yürümesine rağmen Ege yöresine ait 'Zeybek' oyununu başarıyla oynuyor. Kampta yapılan halk oyunları eğitiminde yaptığı Zeybek gösterileriyle çevresindeki insanlardan alkış toplayan Ay, "Engelli olmak bizim suçumuz değil. Fakat engeller de bize engel değil" diye konuştu. 

Ayrıca kampta eğitmenler eşliğinde müzik derslerine katılan engelliler, hep beraber şarkı söylüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 10:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?