7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Engellilerden nikah şekeri

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'nin Engelli Bakımevi'nde (OBAM) bulunan engelli gençler, nikah şekeri ve süs eşyaları yaparak harçlıklarını çıkarıyor. 

Osmangazi Belediyesi'nin geçen yıl faaliyete geçirdiği ve Türkiye'de belediyecilik anlamında tek olan Osmangazi Belediyesi Engelli Bakımevi, engelli çocuk ailelerinin yükünü hafifletmek için önemli bir projeye imza atıyor. Toplamda 300 engelli genç ve çocuğun kayıt olduğu OBAM'da günlük 20 kişi sosyal eğitim alıyor. Ebrudan, resim çizimine, süs eşyalarından bayram kartlarına kadar birçok çalışmaya imza atan engelliler, nikah şekeri de yaparak harçlıklarını kazanıyor. Sipariş üzerine 45 çeşit nikah şekeri yapan engelli öğrenciler, satışlardan elde edilen geliri aralarında paylaşıyor. Zararsız olduğu sürece engel durumu ne olursa olsun her türlü engelliyi merkezde ağırladıklarını kaydeden OBAM Sorumlusu Uzman Psikolog Eda Ustaoğlu, sosyal ve eğlenceye yönelik eğitimler verdiklerini belirtti. Sabah evlerinden servisle alınan engelli öğrencilerin akşama tekrar ailelerine teslim edildiğini ifade eden Ustaoğlu, "Burada nikah şekeri yapıyoruz, ebru çalışmaları, kapı süsleri gibi birçok çalışmaya imza atıyoruz. Yakında filografi derslerine başlayacağız. Nikah şekerlerini satarak elde ettiğimiz geliri bu çocuklara paylaştırıyoruz. Nikah dairesinde bir standımız var. Orada bulunan numuneleri görenler bizimle irtibata geçiyor ve sipariş veriyor. Sosyal amaçlı bir yer olduğu için günümüz çok eğlenceli geçiyor. Böylece burada bulunan çocukların aileleri de bir gün bile olsa rahatlama imkanı buluyor. Her şey belediyemiz tarafından karşılanıyor" dedi. 

Mutlu olduklarını ifade eden engelli öğrencilerse gün içerisinde birçok şey öğrendiklerini ve eğlenceli anlar yaşadıklarını belirtti. 

20 yaşındaki Erman Sarı ise resim yapmayı çok sevdiğini, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destek vermesi halinde yağlı boya resim sergisi açmak istediğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?