7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Engellilere müzik ziyafeti

Bursa'da, Engelliler Haftası dolayısıyla konser veren Sadık Karan ve Hüner Coşkuner engellileri coşturdu.

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21'in Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlediği konserde, önce Sadık Karan sahne aldı.

'Aman' adlı albümüyle çok büyük bir çıkış yakalayan Karan, hayranlarının sahneye hücum etmesi üzerine zor anlar yaşadı.

Sevilen şarkılarını seslendiren Karan, engellileri coşturdu.

Daha sonra Hüner Coşkuner sahne aldı. Coşkuner, bir engelli ile düet yaptı. Gece geç saatlere kadar süren konserde, engelliler doyasıya eğlendi.

Sadık Karan, "Burada olmaktan çok mutluyum. Önemli olan ruhsal engelli olmamak. Bedensel engelli olmak mühim değil. Çünkü bir şekilde o engel giderilebilir. Biz de her an sakat kalabiliriz. Elimizi havaya kaldırmamızın bile ne kadar büyük nimet olduğunu biliyoruz. İki saniye sonra ne olduğunu anlamadan biz de sakat kalabiliriz. Engellilerin daha rahat yaşaması için büyükşehir belediyelerine, ilçe belediyelerine çok büyük işler düşüyor. Onlar yokmuş gibi davranarak bir projenin hazırlanması çok kötü bir şey. Onlar da insan. Otobüse rahat binebilmeli, fırsatlardan istifade ederken zorluk çekmemeliler. Bu tarz konserler bir proje halinde hazırlanarak yapılmalı. Böylece daha başarılı bir sonuç elde edilir. Çeşitli yardım kampanyaları düzenlenerek hem ailelerine hem onlara destek olabiliriz. Bunlar herkesin yüzünü güldürecek şeyler" dedi.

Karan, sahnedeyken çok sayıda evlenme teklifi aldığını belirterek, "Bu işin en zor kısmı da bu. Sahneye daha değişik duygularla çıkıyorsunuz. O sevgi, o güzellikler karşısında ne yapsanız yetersizmiş gibi görüyorsunuz" dedi. Konseri, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra çok sayıda engelli ve aileleri izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?