7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Engellilerin havuz keyfi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Kızılay tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gençlik ve Sağlık Kampı'na katılan 102 spastik engelli genç, havuza girerek serinlemenin keyfini yaşadı. 

Kızılay Bursa Şubesi'nin 4.'sünü düzenlediği ve 10 gün serecek olan Gençlik ve Sağlık Kampı'na katılan 102 engelli genç ve anneleri, bunaltan sıcaklarda havuzun keyfini çıkardı. 

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kampa gelen engelliler, ilk kez havuzla tanıştı. Çocuklar ve gençler, Kızılay'ın gönüllü elemanlarının yardımı ile yüzerek serinledi. 

Samet Sönmez (24) isimli genç, ilk defa havuzda yüzmenin keyfini yaşadığını söyledi. Havaların sıcak olması sebebiyle havuzun kendisine iyi geldiğini söyleyen Sönmez, "Yüzmek çok güzel bir duygu. İlk defa yüzmenin keyfini yaşıyorum. Kampa başlayalı 3 gün oldu ve çok güzel vakit geçiriyoruz" dedi. 

Engelli annesi olan Gül Ergül ise çocuklarının kamp boyunca çok eğlendiğini belirtti.
Kamp hakkında bilgi veren Kamp Müdürü Sevim Tanrıkulu, Kızılay Bursa Şubesi olarak engelli gençlere var olduklarını, kabul edildiklerini ve önemli olduklarını hissettirmek için her sene düzenli olarak bu tür programlar yaptıklarını söyledi. 

Kamp boyunca engellilere yönelik eğitici, kültürel ve sosyal programlar düzenlediklerini ifade eden Tanrıkulu, bu faaliyetler sayesinde engellilerin potansiyellerini açığa çıkarmalarını sağladıklarını dile getirdi. Tanrıkulu, "Yoğun bir program uyguluyoruz. Yapılan etkinliklerle spastik engelli gençlerin özgüvenleri gelişiyor. Kampımızda müdür, doktor, hemşire, beslenme uzmanı, fizyoterapist, psikolog olan gönüllü eğitmenler bulunmakta. Branş öğretmenlerin rehberliğinde aktivite programları düzenlenerek gençlerin giyinmelerinden yemek yemelerine kadar her türlü gereksinimleri ilgileniyoruz" diye konuştu. 

Kamp kapsamında sabah sporu ve müzik, resim, halk oyunları, beden eğitimi, drama dersleri ve yüzme faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Tanrıkulu, bu tür faaliyetleri her sene devam ettirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 18:26:50
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 18:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?