8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Ergenekon savcısına hakarete yargı

Bursa'da Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e hakaret ettiği iddia edilen köşe yazarının yargılanmasına başlandı.

Sanık avukatı olarak Deniz Baykal ve CHP eski milletvekillerinden avukat Yahya Şimşek'in katıldığı duruşma, müşteki savcı Öz'ün talimatla ifadesinin alınması için ertelendi.

2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "basın yoluyla hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edilen Y.K.K. (51), ilk kez hakim karşısına çıktı. Köşe yazısında Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e hakaret etmekle suçlanan Y.K.K., Bursa Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptığını belirterek, "12 Temmuz tarihli yazımı, Eregenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün teyzesinin oğlundan aldığım bilgiler doğrultusunda kaleme aldım. Haber güncel olduğu için yazdım. Benim bir cumhuriyet savcısına hakaret etmem söz konusu değildir. İddianamede belirtilen suçlamaları kabul etmiyorum. Haber kaynağım savcının akrabası olduğu için verdiği bilgilere güvendim. Bu yüzden fazla araştırma gereği de duymadım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık avukatı Yahya Şimşek ise "Sayın Öz, müvekkilimin köşe yazısını sanırım tam olarak okumamış olmalı ki, gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı antetli kağıda ismini Yusuf Boratan olarak yazıp Bursa Cumhuriyet Savcılığı'ndan işlem yapılmasını talep etmiştir; bu hukuk adına dikkat çekici bir olaydır. Diğer taraftan bir kişinin İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunun yazılmasının ne şekilde bir hakaret suçu oluşturduğu da düşündürücüdür. Sevk maddesi olarak gösterilen hakaret suçunun unsurları oluşmadığından beraatini talep ediyoruz. Ayrıca istenmeyen bir durum söz konusu ise savcının önce Basın Kanunu'na göre bunu tekzip etmesi, bundan bir sonuç elde edemezse dava açması gerekirdi. Bu hususa da riayet edilmediği açıktır" şeklinde konuştu.

Mahkeme, Öz'ün ifadesinin alınması için İstanbul'a yazılan talimata cevap beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 18:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?