7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ergenekon zanlısı tahliye edildi

Bursa'da polisin cinsel istismar soruşturmasında, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen zanlı hakkındaki soruşturma sona erdi.

Ergenekon ile ilgili soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na fezleke ile gönderilen şüphelinin Bursa'daki cinsel suçunun ise istismar değil taciz olduğunu kanısına varılarak, dosyası sulh ceza mahkemesine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, 1.5 ay önce, merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün '155@bursa.pol.tr' adresine gönderdiği mailinde, bir kişinin çocuk ve genç erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Y.D. (41) isimli kişiyi takibe aldı. Telefon görüşmelerinde 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel içerikli onlarca mesaj gönderdiği iddia edilen zanlının yakalanması için
operasyon başlatıldı.

Şüpheli, evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, Ergenekon terör örgütüne yönelik dokümanlar bulundu. Ayrıca evde 2 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet cep telefonu, çok sayıda porno içerikli CD, ses kaydedici, gençlerle girilen ilişkiye dair görüntü ve çıplak fotoğraflar ele geçirildi.

Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan Y.D. hakkındaki soruşturma sona erdi.

Savcılık ilk olarak şüpheli Y.D., hakkında, "Ergenekon terör örgütü" üyesi olmak suçundan fezleke hazırladı. Şüphelinin evinde ele geçirilen deliler, fezleke ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Ayrıca Y.D., hakkında "nitelikli cinsel istismar" suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis talebiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Fakat mahkeme, suçun taciz olabileceğine kanaat getirerek, tutuklu olan şüphelinin salıverilmesine karar verdi. Ardından dosyaya da görevsizlik vererek Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Sulh Ceza Mahkemesi iddianameyi onarsa sanığın yargılamısı burada yapılacak. Fakat o da görevsizlik verirse iki mahkeme arasındaki ihtilafın çözümü için dosya Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gidecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 11:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?