7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Erman Toroğlu için suç duyurusu

Bursasporlu Avukatlar Platformu üyeleri, futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun Bursasporlu taraftarlara hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Özel bir kanalda Bursaspor ile ilgili yorumlarda bulunan Erman Toroğlu'na tepkiler büyüyor.

Bir Bursasporlu taraftarın, bin YTL'lik tazminat davası açmasının ardından kendilerini Bursasporlu Avukatlar Platformu olarak adlandırılan bir gurup avukat da, Toroğlu hakkında, "hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu. Heykel'deki Baro Evi'nde platform üyeleri adına konuşan Avukat Nurgül Altındağ, Toroğlu'nun futbol yorumu altında alaycı ve argo tabirler kullanarak, ahlak, edep ve saygı sınırlarını aşan sözler ve deyimler kullandığını söyledi.

Avukat Altındağ, "İnsanların eleştiriye açık olması gerektiğini herkesten önce biz hukukçular savunuyoruz. Çünkü bizlere göre tenkit hakkı ifade özgürlüğünün bir parçasıdır. Ancak söz konusu yorumcu Toroğlu'nun futbolcu Sercan Yıldırım ve Bursaspor taraftarları için burada bizim söylemeye dahi utandığımız sözleri, eleştiri sınırlarını aşmış, çirkinlik, küstahlık ve saygısızlık derecesinden hakaret boyutuna ulaşarak TCK'nın 125. maddesinde tarif edilen suçu oluşturmuştur" dedi.

Bir spor programında yorumcu olmanın, milyonlarca insanın karşısında olduğunu unutarak insanlar ve kurumlarla, onların taraftarları hakkında tahrik edici sözler söyleme ve hakaret etme hakkına sahip olmak anlamına gelemeyeceğini kaydeden Altındağ, "Hiç kimse bu sözleri sarf edip sonradan da 'Benim tarzım bu' diyemez. Kullanacağınız üslup, Türk halkına örnek teşkil edecek nitelikte olmalıdır. Ekran karşısındaki seyirciye saygılı olmak gerekir. Türk sporunu geliştirmek adına, geçmişte yapmış olduğu katkılardan söz eden bir kişinin öncelikle televizyon izleyicisi önünde hangi üslupla konuşması gerektiğini öğrenmesi gerekir" diye konuştu.

Ayrıca Altındağ, "Aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na da gerekli müracaatları yapacağız. Bu konuda olumlu sonuç almak adına internet sitesinde taraftarlar için dilekçe oluşturarak RTÜK'e bireysel başvuru yapmalarını sağlayacağız. Bu konuyu son derece önemsiyoruz. Reytingi yüksek, ancak seviyesi düşük programlara prim verilmemeli" dedi.

Bursasporlu Avukatlar Platformu, Erman Toroğlu hakkında Bursaspor seyircisi ve taraftarı hakkında kullanmış olduğu sözlerden dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?