7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eşini öldüren babasından şikayetçi oldu

Bursa'da, eşinin babası tarafından öldürüldüğünü öne süren genç kadın, dul kalmasına sebep olduğu için babasından şikayetçi olduğunu söyledi. 

Bursa'da 3 yıldır birlikte yaşadığı kızına nikah yapmadığı iddiasıyla damatlarını öldürdükleri, bir yakınını da yaraladıkları iddia edilen kayınpeder ile iki oğlunun yargılanmasına başlandı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 40'ar yıla kadar hapisleri talep edilen A.Ş. (48), oğulları K.Ş. (24) ve F.Ş. (18), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Ölen Cem Çağlı'nın, kızı M.Ş.'nin gayri resmi eşi olduğunu ifade eden tutuklu sanık A.Ş., "Olay gecesi oğlum K.Ş. ile birlikte kamyonetle hurda toplamaya çıkmıştık. Yolda, ölen Cem Çağlı ve müşteki S.Ç. ile karşılaştık. S.Ç.'ye daha önce otomobil alışverişinden kaynaklanan 500 YTL'lik borcum vardı. Bu yüzden aramızda tartışma çıkınca bana vurmaya başladı. Bu sırada damadım Cem Çağlı da elindeki tırpanı bana salladı. Tırpan koluma çarpınca yere düştüm. Ve bir el silah sesi duydum. Baktığımda oğlum K.Ş.'nin elinde bir silah vardı. Ben kimseyi vurmadım. Cinayeti oğlum işledi" iddialarında bulundu.
 
Kavga sırasında elinde keser bulunan S.Ç.'nin kendisini tuttuğunu anlatan F.Ş. ise, "Bunun gören ağabeyim K.Ş., onun kafasına da tabancanın kabzasıyla vurarak beni kurtardı. S.Ç. yanımızdan ayrılırken, ölen Cem Çağıl olay yerinde yoktu" diye ifade verdi. 

Ağabey K.Ş. ise kardeşinin ve babasının ifadesine katıldığını söylerken, "Amacım babama tırpanla saldıran eniştem olan maktulü korkutmaktı. Müştekinin elinden ise kardeşimi kurtardım. Tabancamda bir kurşun daha vardı. Onu öldürmek istesem vururdum. Ama tabancanın kabzasıyla başına birkaç kez vurdum" diye konuştu. 

Bir yandan birlikte yaşadığı eşini kaybetmenin, diğer taraftan da cinayet suçundan baba ve kardeşlerinin tutuklanmasının acısını yaşayan 19 yaşındaki M.Ş. ise, "Olay öncesinde babam elindeki silahla kaldığımız inşaata gelip kocama küfretmeye başladı. Ben 'yapma' diyerek babamı ikna ettim. Bırakıp gitti. Fakat 10 dakika sonra babam 3 erkek kardeşlerimle birlikte yeniden kapıya dayandı. Aralarında burada olmayan en küçük kardeşim de vardı. Elinde silah olan babam bir el ateş etti ve kocam Cem Çağıl yere düştü. Kardeşim F.Ş.'nin elinde de satır vardı. Babam, genç yaşta dul kalmama sebep olmuştur. Şikayetçiyim, cezalandırılsın" diye konuştu.
Diğer müşteki S.Ç. de sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Duruşmada şahit olarak dinlenen öldürülen Cem Çağıl'ın gerçek babası C.G. ise sanık A.Ş.'nin oğlu olan maktule 5 bin YTL borcu olduğunu ve cinayetin bu yüzden işlendiğini iddia etti. Dava, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:55:27
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 11:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?