7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eşini öldürtmek isteyen kadına hapis

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 12 yıllık dini nikahlı eşini kendisine gayrimenkul vermediği için kiralık katil tutarak öldürtmeye çalıştığı iddia edilen kadın, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan E.Ç. (38) adlı kadın, öldürmeye teşebbüs olayına yardımcı oldukları gerekçesiyle 6 yıl verilen E.Ö. (24) ile 10 yıl hapis cezası alan E.K.'nin (22) cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Tekrar yapılan yargılamada yeniden hakim karşısına çıkan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanlayarak, suçsuz olduklarını savundu.

2 çocuk sahibi olduğu dini nikahlı eşini öldürtmek için kiralık katil tuttuğu iddialarını yalanlayan E.Ç., "Eşim H.Y., başka bir bayanla 2.5 yıldır beraberdi. Ayrılmamız için bana baskı yapıyordu. Ben de kabul etmedim. Benden kurtulmak için böyle bir komplo düzenledi" diyerek kendini savundu.

Davanın müştekisi H.Y., ilk duruşmada verdiği ifadesinde sanıklardan şikayetçi olduğunu söylemişti. Mahkeme, adam öldürmeye teşebbüs suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği sanık E.Ç.nin cezasını, olayın teşebbüste kalışı ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 10 yıl 10 aya indirdi. E.Ç.'ye yardım ettikleri iddia edilen E.Ö. ile E.K. de 5'er yıl 5'er ay hapis cezası aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?