7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eski mahkumlar meslek sahibi oldu

Bursa'da toplam 33 eski hükümlü ve suça sürüklenmiş genç, forklift ile vinç operatörlüğü kurslarını tamamlayarak sertifikalarını aldı. 

Valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı ve özel sektör iş birliğiyle yürütülen proje çerçevesinde toplam 33 eski hükümlü ve suça sürüklenmiş genç meslek sahibi oldu. Risk altındaki cocuklara yönelik yapılan kurslarda da 70 öğrenci izcilik sertifikalarına kavuştu. Sevgi Köyü'nde yapılan vinç ve forklift operatörlüğü ile izci çocukları sertifika törenine Vali Şahabettin Harput ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er de katıldı. Törenin açılışında söz alan Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan, yapılan kurslar ile sosyal hayattan kopan kişi ve çocukları yeniden topluma kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er ise Denetimde Serbestlik ilkesi çerçevesinde yapılan düzenlemeler ile mahkumlara yeni bir şans verildiğini kaydederek, "Kamu, özel sektör iş birliğiyle nitelikli insan gücü yetişeceğine inanıyorum. Bu projeler insanları topluma kazandırmak için önemli çalışmalardır" dedi. 

Vali Şahabettin Harput'ta toplumdaki herkesin bir bütün olduğunu ifade ederek, "Devlet olarak zor durumdaki insanlara kucak açmalıyız ve sahip çıkmalıyız. Bu proje ile gençlerimiz önemli bir meslek sahibi olacaklar ve hayata yeniden başlayacak. Bu tür kurslar yeniden başlayacak. İhtiyaca göre nitelikli insanlar yetiştireceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Harput ve Başsavcı Ahmet Er, vinç - forklift operatörlüğü ile izcilik sertifikalarını kursiyerlere dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?