7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eski Ruhsat İşleri Müdürü tahliye oldu

Osmangazi Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili tutuklu yargılanan eski Ruhsat İşleri Müdürü K.K. tahliye oldu. 

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet almak" suçundan hakkında 12 yıla kadar hapsi talep edilen tutuklu sanık eski Osmangazi Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürü K.K. (45) ile rüşvet verdikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan turizm ve otel işletmecisi A.M.G. (54), tekrar hakim karşısına çıktı. Davanın tutuksuz sanıkları olan hafriyat ve gazino işletmecisi Y.G. (39), ağabeyi İ.G. (41) ile rüşvete aracılık etmekle suçlanan C.Y. (60) ise bugünkü duruşmaya katılmadı. 

Uludağ yolunda 1. derecede SİT alanı içindeki bir iş yerine usulsüz işlem yaparak ruhsat verilmesi karşılığında eski İznik Kaymakamı H.A.'nın şahsına ait Sig Sauer marka tabancasını rüşvet olarak aldığı iddia edilen K.K., spekülasyonlara yol açan silahla ilgili ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Kaymakam H.A.'dan silahı devraldığım doğrudur. Ancak bunu 4 bin 500 YTL karşılığında devraldım. Noterde hibe şeklinde düzenleme yapıldı. Biz notere devir işlemi yapacağımızı söylemedik. Bu şekilde yazdılar. Para alışverişi noter senedine yansımadı. Söz konusu restoranla ilgili 13681 sayılı Ruhsat Yönetmeliği'ne göre verilmiş bir ruhsat vardı. Diğer sanıklardan rüşvet aldığım kesinlikle doğru değil. Bazı sanıkların iş yerlerine ait ruhsatlar eskiydi. Bu ruhsatları devralmışlardı. Ancak devraldıktan sonra yaptıkları tadilatların bizimle ilgisi yok. Bunlar tespit edildiğinde de ruhsatlarının iptal sebebi olmuştur. Söz konusu iş yeri ise turizm belgeli bir yerdir. Turizm belgesi olunca ruhsata gerek yok" diyerek kendini savunmuştu. 

İlk duruşmada otel işletmecisi A.M.G.'nin tahliyesine karar veren mahkeme, bu celsede de delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak, 7 aydır tutuklu bulunan K.K.'nin tahliyesine karar verdi. 

Bilindiği gibi silahını rüşvet olarak verdiği iddiasıyla hakkında 12 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan eski İznik Kaymakamı H.A.'nın dosyası da K.K.'nin yargılandığı bu davayla ilişkili olduğu için birleştirilmiş, şu ana kadar hiç hakim karşısına çıkmayan Kaymakam'ın ifadesi talimatla alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?