7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eski tekel binası onarılacak

Bursa'da yıllardır atıl vaziyette bulunan eski Tekel binasının onarım ve güçlendirilmesi için açılan ihale sonuçlandı. Yaklaşık 9 ayda tamamlanması planlanan çalışmalar sonrası bina SGK'ya devredilecek. 

Geçen yıl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı ile imzalanan protokol sonucu Bursa İl Özel İdaresi'nin mülkiyetine geçen eski Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'ne ait depo ve hizmet binasının bakım ve onarımı için açılan ihale sonuçlandı. 26 firmanın teklif verdiği ihaleyi, 7 milyon 180 bin YTL'lik fiyat teklifi ile Yaşar Öztürk İnşaat kazandı. 280 iş gününde tamamlanması planlanan binanın önce kolonları güçlendirildikten sonra, bakım ve onarımı yapılacak. Çalışmalar bir hafta içinde başlayacak. 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANINCA BİNA SGK'YA TESLİM EDİLECEK 

Özel idare, bakım ve onarım işleminin tamamlanmasının ardından söz konusu binayı sosyal güvenlik kurumlarına verecek. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokol sonucu özel idare Tekel binasının karşılığında, birçok gayrimenkul alacak. SGK kurumlarını bir araya toplayacak Tekel binası karşılığında özel idareye, Altıparmak'taki Sigorta Müdürlüğü binası, Tahtakale Mahallesi'ndeki eski Sümerbank binası, Setbaşı'ndaki Mahfel Kıraathanesi ve arkasındaki otopark ile Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Bağ-Kur İl Müdürlüğü binası verilecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?