7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Estetik kurulu kuruluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehir plancıları, mimarlar, inşaat ve harita mühendisleri odalarını ziyaret ederek, Hanlar Bölgesi projesi ve kurulması planlanan estetik kurul çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın tarihi kimliğini ön plana çıkartacak Hanlar Bölgesi ile kent kimliğine uygun mimari güzelliğe kavuşması amacıyla oluşturulacak Estetik Kurul çalışmaları kapsamında ilgili meslek odalarını belediyesi meclis üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

Şahin, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Bursa'nın yıllardır çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu, birçok problemin konuşulmasından öteye geçmemesinden dolayı zaman kaybettiğinin altını çizdi.


Hedeflerinin kent dinamikleri ile birlikte Bursa'yı hak ettiği güzelliğe kavuşturmak olduğunu ifade eden Şahin, bu konuda meslek odaları ile yaptıkları ve yapacakları işbirliklerinin öneminin altını çizerek, "Bursa'yı bugüne kadar hor kullandık. Yine de her şeyin bitmediğini 4,5 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla gösterdik.

Yaptığımız yatırımlar dünyanın dikkatini Bursa'ya çekti. Hemşehrilerimiz bugün yıllardır konuşulan sorunların çözümlenmesinin mutluluğunu yaşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak meslek odalarının gücüne, fikrine her zaman ihtiyacımız var.

Bundan dolayı da sizlerle bir araya gelerek, kentin sorunlarını tartışıyoruz. Zaman zaman fikir ayrılıkları yaşanıyor. Ama bizim amacımız halkın talepleri doğrultusunda hareket etmektir" dedi.

ESTETİK KURULU KURULUYOR
Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde geçen Hanlar Bölgesi Projesi'nin Bursa'nın tarihi kimliğini ön plana çıkartacağını dile getirerek, bugüne kadar birçok çalışmada olduğu gibi bu konuda da ilgili meslek odalarıyla çalışma öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Ziyaretlerde, Bursa'nın kendi kimliğine uygun güzelleşmesini sağlamak amacıyla Estetik Kurul oluşturulmasına yönelik çalışmalarına da değinen Şahin, bu konuda meslek odalarını bu çalışmaya davet etti. Şahin, bu konuda ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarih Kentler Birliği Danışmanı Metin Sözen'le görüştüğünü, ilgili meslek odalarının temsilcilerinin de katılmasıyla oluşturacakları Estetik Kurul'la kentteki kötü görüntüyü ortadan kaldırmayı planladıklarını belirtti.


Mimarlar Odası Başkanı Şenol Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin, Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çolak, Başkan Şahin'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Oda başkanları ayrıca Nilüfer'de yapımı devam eden Akademik Odalar Sarayı'nda

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:32:10
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?