7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eşya hırsızı 6 kişi yakalandı

Bursa'da, çok sayıda evden eşya çaldıkları öne sürülen 6 kişi, yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, uzun süredir devam eden istihbarat çalışmalar sonucunda harekete geçen güvenlik güçleri, kent merkezinde 18 ayrı iş yerinden çok sayıda eşya ile park halindeki bir otomobili çaldıkları öne sürülen Sinan P. (25), Suat Ö. (26), İbrahim Y. (19), Ertuğrul S. (27), Halit K. (23) ve Alaaddin E'yi (30), takibe aldı.

Zanlılar, ''Günbatımı'' adı verilen operasyon ile Değirmenönü Mahallesi'nde yakalandı. Bu arada, polis ekiplerine silahla karşılık veren zanlılardan Sinan P'nin, bacağından vurulduğu öğrenildi.

Zanlıların ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramada ise 8 bilgisayar monitörü, 5 bilgisayar kasası, çeşitli bilgisayar malzemeleri, 2 kamera, 2 dizüstü bilgisayar, 3 televizyon, bazı ev aletleri, bir adet ruhsatsız tabanca ve otomobil ele geçirildi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgütün suç faaliyetleri kapsamında hırsızlık eylemlerinde bulunmak, çaldıkları pazarlamak ayrıca görevli memura silahlı mukavemet ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 13:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?