7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Evden kaçtı, başına gelmeyen kalmadı

Bursa'da evinden kaçan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 5 kişi yakalandı, vatani görevini yapan bir zanlı hakkında da askeri yetkililerce işlem yapılacağı bildirildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde annesi ve üvey babasıyla yaşayan İ.G. (14), yaklaşık 20 gün önce üvey babasıyla tartışarak evden kaçtı.


Çocuğun annesi Saadet G'nin polis merkezine kayıp başvurusunda bulunması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Çocuk Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıs Bürosu ekipleri, İ.G'nin gidebileceği yerler konusunda çalışma yaptı.


Güvenlik güçleri, iki gün önce kimlik sorgulaması yaptıkları bir kafede İ.G'yi yakaladı. Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürülen çocuğun ifadesi ve sağlık kontrolü sonucunda, cinsel istismara uğradığı ve uyuşturucu madde kullanmaya teşvik edildiği belirlendi.


İ.G'nin, evden kaçtıktan sonra bir kafede, askerden izne dönen M.T. (20) ile tanıştığını, bir süre birlikte gezdikleri bu kişinin kendisine tecavüz ettiğini, arkadaşlarıyla tanıştırdığını söylediği belirtildi.


M.T. ve arkadaşlarının evlerinde kaldığını anlattığı kaydedilen İ.G'nin, bu sürede M.T'nin arkadaşlarından A.S. (24), A.T. (21) ve İ.B'nin (17) tecavüzüne, H.Ş. (29) ve U.Y'nin (27) ise cinsel tacizine maruz kaldığını, ayrıca kendisine esrar içirildiğini ifade ettiği öğrenildi.


Küçük kızın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan zanlılardan A.S, A.T. ve İ.B, “küçük yaşta kız çocuğuna tecavüz”, H.Ş. ve U.Y. de “küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak, cinsel taciz ve uyuşturucu madde kullanmaya teşvik etmek” suçlarından adliyeye sevk edildi.


Zanlılardan M.T. ile ilgili dosyanın asker olması nedeniyle askeri yetkililere ulaştırıldığı, zanlı hakkında askeri yetkililerce işlem yapılacağı bildirildi.
İ.G'nin ise annesine teslim edildiği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:56:25
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 16:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?