8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Evi yanan ailenin yaşam mücadelesi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı İlyasçılar köyünde evleri yanarak küle dönen bir aile, brandadan yaptıkları derme çatma çadırda yaşamaya başladı.

Mustafakemalpaşa ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan İlyasçılar köyünde oturan Veli Sakın'a ait ev, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Köyün girişinde bulunan evlerinden eşi Reyhan (41) ve çocukları Coşkun (15), Serap (13) ile birlikte güle oynaya fundalık araziye odun toplamaya giden Veli Sakın, döndüklerinde evlerini yanarak küle dönmüş halde buldu.

Köy Muhtarı RecepYılmaz, 'Veli Sakın, eşi ve çocukları odun toplamak için evden ayrıldıklarında saat 20.45 sıralarında elektrik kontağından yangın çıkıyor. İtfaiyenin ve köy halkının yardımıyla söndürülmüş olsa da ev küle döndü. Hiçbir eşya kurtaramadık. O an rüzgarın esmemesi köyümüzde olası bir faciayı önledi.

Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Veli Sakın, eşi ve çocukları yaklaşık 15 yıldır rahatsız ve çalışamıyor. Köy halkının yardımlarıyla geçimleri temin ediyor. Sakın ailesi şu anda çadırda yaşam savaşı veriyor. Devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?