7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Face it' projesinin ikinci toplantısı

Avrupa Birliği'nin (AB), ilköğretim öğretmenlerine yönelik başlattığı Face it (Uluslararası öğretmenler için kültür ve eğitim farkındalığı üzerine odaklanma) projesinin ikinci toplantısı Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) gerçekleştirildi. 

AB'nin ilköğretim öğretmenlerine yönelik başlattığı Face it projesinin ilk toplantısı geçtiğimiz kasım ayında Finlandiya'nın Oulu kentinde gerçekleştirilmiş, projenin ikinci toplantısı ise 9-13 Eylül tarihlerinde Uludağ Üniversitesi'nde yapılmıştır. 

Türkiye'yi, UÜ Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Asude Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Aynur Oksal, Yrd. Doç. Dr. Sezen Özeke ve Öğr. Gör. Şehnaz Sungurtekin'in temsil ettiği projede Hollanda, Belçika, İspanya, Letonya, Macaristan, Portekiz, Finlandiya, Avusturya, İsviçre, İngiltere'den çeşitli üniversitelerden toplam 30 akademisyen bulunuyor. Kendi kültürel kimliğinin farkında olmasının yanı sıra farklı kültürlerin de tarihe ve uluslararası konulara farklı bakış açıları olabileceğinin bilincinde olan bir uluslararası öğretmen kimliği oluşturmayı amaçlayan proje için AB, 430 bin avroluk bütçe ayırdı. 

İki yıl sürecek proje sonucunda bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak kültürel farkındalık, kültürel miras, kültürel çeşitlilik ve dünya vatandaşlığı konularında kapsamlı bir eğitim programı geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim programlarına göre yetişecek uluslararası öğretmen adaylarının, hem kendi kültürlerinin farkında olan, hem de farklı kültürlere ve farklı bakış açılarına saygı duyan, onlara değer veren, onlarla birlikte çalışabilen, insan hakları, özgürlük ve demokrasi konularındaki tüm ortak değerleri paylaşabilen öğretmenler olması amaçlanıyor. 

Uludağ Üniversitesi, projenin ileriki aşamasında Avrupa'dan ve Türkiye'den, isteyen öğretmen adaylarının yararlanabileceği bir uluslararası sınıf açmayı da planlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:16:36
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 12:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?