7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Facia göz göre göre geldi

Bursa'da, Ankara yolundaki alt geçitler tadilat ve bakım için kapatılınca karayolunu kullanarak karşıya geçmek isteyen 2 kadına otomobil çarptı. 

Edinilen bilgiye göre, Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerindeki 3 alt geçit yenilenmek için merdivenleri kapatıldı. Demiryolu Caddesi, Uluyol ve adliye istikametine gitmek isteyen vatandaşlar, alt geçidi kullanamayınca trafiğin yoğun olduğu Ankara Caddesi'nden karşıya geçmek zorunda kaldı. Süratle seyreden araçlar arasından geçmek için kendilerini tehlikeye atan 2 kadına otomobil çarptı. Araç sürücüsü kadınları son anda fark edip frene basmasına rağmen kazayı engelleyemedi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 kadın, vatandaşlar tarafından yolun kenarına alındı. İsmini vermek istemeyen kadınlar, kendilerine çarpan araç sürücüsü ve vatandaşların ikna çabalarına rağmen hastaneye gitmek istemediler. 

25 yıllık kamyon şoförü olduğunu belirten araç sürücüsü, "Ben bugüne kadar karınca bile ezmedim. Durup dururken bu olay yaşandı. Benim suçum ne? Burada hiçbir uyarı levhası yok. Yayalar birden araçların önüne atlıyor. Başkalarının da başı yanabilir" diye konuştu. 

Yaşanan kaza sonrası çevredeki vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Alt geçitleri her gün binlerce insanın kullandığını ifade eden vatandaşlar, "İlgilileri defalarca arayarak yaşanan tehlike hakkında bilgi verdik. Kimse dediklerimize kulak asmadı ve bu kaza meydana geldi. Tedbir almak için birisinin ölmesi mi gerekiyor?" dedi. 

Vatandaşlar, kaza sonrası alt geçit girişindeki bariyerleri kaldırarak yayaların alt geçidi kullanmasını sağladı. Alt geçitte çalışanlar ise kendilerine verilen talimata göre hareket ettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 14:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?