7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fanatiklere geçit yok

Spor müsabakalarında şiddetin önüne geçilmesi için kolları sıvayan Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, 2007 yılında 64 kişiye ceza kesti. Fanatik taraftarlara verilen rekor para cezasıyla gündeme oturan kurul, şu ana kadar toplam 62 kişiye para, 118 kişiye ise müsabakalara girmeme cezası verdi. 

Bursa'da görev yapan 15 kişilik Spor Güvenlik Kurulu ekipleri, sahalardaki şiddetin önüne geçilmesi için taşkınlıkları kameralar tarafından belirlenenlere göz açtırmıyor. Cezaların çoğunluğunu yeşil sahadaki fanatik taraftarlar oluşturuyor. Atatürk Stadı'ndaki sabit 39 kamera ve gezici 3 polis kamerası tarafından çekilen görüntüler incelenerek suçlular belirleniyor. Suçlu taraftarlar kurul tarafından cezalandırılıyor.
Kurul, "meşale yakmak", "sahaya yabancı cisim atmak", "müsabaka düzenini bozmak", "küfretmek ve hakaret", "koltuk kırma", "rakip tarafın sporcularına sözlü taciz" ve "otobüs taşlama" gibi suçlardan taraftarlara 705'ten 49 bin YTL'ye kadar varan para cezaları veriyor. Aşırı fanatik oldukları tespit edilenlere ise 6 aydan 1 yıla kadar müsabakalardan men cezası veriliyor. 4 yıl önce yürürlüğe giren 5149 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği 118 kişiye 6 ay ile 1 yıl arasında müsabakalara girmeme, 62 kişiye ise para cezası verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?