7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fenerbahçeliler Derneği'nden okul

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği tarafından, İnegöl'e bağlı Hamamlı köyüne okul yaptırılıyor. 

500 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek 6 derslikli "İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlköğretim Okulu"nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Hamamlı Köyü'ndeki öğrencilerin altı yıldan beri taşımalı eğitim kapsamında komşu köy Alibey'de eğitim gördüklerini belirterek, 90 öğrencinin bulunduğu bir köyde okul olmamasının üzücü olduğunu ifade etti. Baştürk, İnegöl'de yeni kurulan Fenerbahçeliler Derneği'nin okul yapmayı kabul ettiğini belirterek, dernek yetkililerine teşekkür etti. 

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Tabakoğlu ise, bir dernek tarafından İnegöl'de okul binası yaptırılmasının bir ilk olduğunu söyledi. Hamamlı köyündeki öğrencilerin Fenerbahçe'nin adını ve amblemini taşıyan bir okuldan yetişip, bu ülkeye hizmet edecek olmalarının kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirten Tabakoğlu, "Sosyal ve kültürel bir çok faaliyet yaptık. Bunların yanı sıra bir okul binası yaptırmak arzumuzdu. Bizim bu kararımızın diğer derneklere de örnek olacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

500 bin YTL'ye mal olacağı bildirilen okulda, 2008-2009 yılında okulun 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıfları ile ana sınıfı olmak üzere toplam 60 öğrencinin eğitim göreceği, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin ise taşımalı sistem ile eğitim ve öğretime devam edecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?