7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fenni muayenede vardiya sistemi

Bursa'da özelleştirilince çileye dönüşen fenni muayene işlemlerini hızlandırmak için vardiya sistemine geçileceği bildirildi.

Artan tepkiler üzerine Vali Şahabettin Harput harekete geçti. Firma yetkilileri ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'yla görüştüğünü kaydeden Vali Harput, vardiya uygulamasının hayata geçirileceğini belirtti.

Yaşanan sıkıntıların her ilde görüldüğünü belirten Harput, "Muayene istasyonunun tek olması, ulusal ve AB standartlarının tavizsiz uygulanması sebebiyle işlemler zaman alıyor. Sistemin yeterince oturmaması sıkıntılara yol açtı. Konunun ilgilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu muayene işlemlerinde vardiya usulüne geçilecek. Birkaç gün içerisinde 18 veya 24 saat istasyonda hizmet verilecek. İkinci istasyonun kurulmasının firma yetkilileri tarafından haziran aylarında yapılması planlanıyordu. Yaşanan yoğunluk sonrası yetkililer ocak ayından sonra ikinci istasyonu kuracaklarını belirtti. Ayrıca muayene sırasında istenen belgelerin sürücüler tarafından bilinmesi için büroşür hazırlanacak ve dağıtılacak. Birkaç güne kadar ciddi bir rahatlama bekliyoruz" dedi.

Vali Harput, yoğunluğun fırsatçıları ortaya çıkardığını ifade ederek, konu hakkında takiplerinin süreceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?