7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fenni muayeneye tiyatral tepki

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları, Bursa'da özelleştirilince çileye dönüşen araç muayenesini ilginç bir tiyatral oyun ile protesto etti.

Bursa'da bir süre evvel özelleştirilen araç fenni muayene işlemleri çileye dönüştü. Kestel Organize Sanayi Bölgesi'nde özel bir kuruluş tarafından yapılan araç fenni muayenesi sırasında uzun kuyruklar oluşuyor. Sabahın erken saatlerinde sıraya girerek beklemeye başlayan araç sahipleri bu duruma tepki gösterdi.

Muayene istasyonlarının sayısının artırılmasını isteyen sürücüler, "İki gün önceden gelip sıraya girenler var. Sabahın erken saatlerinde geliyoruz, yine de önümüzde yüzlerce araç oluyor. İş yerinden izin alıp geliyoruz, ancak bir günde aracımızın muayenesini yine yaptıramıyoruz. Bu istasyonların sayısının artırılması gerekiyor. Özelleşmeden önce bu işlemler daha acele yapılyordu. Şu anda araçlarımızın fenni muayene süreleri geçti. Trafiğe çıksak ceza yiyeceğiz. Bari gece de çalışsınlar. Paramızla rezil oluyoruz" dedi.

Muayene çilesini Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları da ilginç bir yöntemle protesto etti. Gençlik Kolları Başkanı İsmail Dönmez, Avrupa standartlarının uygulandığı muayene kontrollerinde araçların çoğunun kusurlu çıktığını ifade ederek, "Geçimini zor sağlayan vatandaşımız hem yakıt masrafıyla, hem de iş gücü kaybıyla daha da sıkıntılı duruma düşüyor. Eskiden bu işlemler yapılırken daha çabuk halledilir ve borcu yoktur kağıdı alarak işlemler tamamlanırdı. Şimdi yeni uygulamayla fenni muayene kabusa dönüştü. Hükümetin vatandaşın sesine kulak vermesini, yokuşa süren değil, çözümcü bir anlayış sergilemesini istiyoruz. Hükümetten hurda indirimi yasasını çıkartmasını istiyoruz. Trafikten çıkan araçlar imha edilmeli. Bu yasa çıkana kadar araç muayeneleri eski sistemle Karayolları tarafından yapılmalı" dedi.

Açıklamanın ardından partili gençler, araç muyanesinde yaşanan sıkıntıları komik bir oyunla protesto etti. Kendine doktor süsü veren bir partili, tansiyon aleti ve steteskopla araçları muayene edip, çeşitli bahaneler ileri sürerek sürücüleri geri yolladı. Tabutla gelen bir sürücünün ise geçmesine izin verildi. Komik görüntülerin ortaya çıktığı oyunu seyreden sürücüler, muayene çilesinin sona erdirilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?