8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Fethin 682. yılına coşkulu kutlama

Bursa'da bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Osmangazi'yi anma ve Fetih Şenlikleri', tarihi Balabanbey Kalesi'nde coşkuyla kutlandı.

Bursa'nın fethinin 682. yıldönümü Osmanlı'nın Bursa'ya yaptığı ilk eserlerden olan Balabanbey Kalesi'nde coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler öncesi konuklara seslenen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, fetih şenliklerini restorasyonu tamamlanan Balabanbey Kalesi'nde gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise Yıldırım Belediyesi'nin tarihi eserlerle ilgili olan çalışmalarının çok başarılı olduğunu belirterek, Bursa'nın kurtuluşunun uluslararası şekilde kutlanması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Selçuk Hatun İlköğretim Okulu folklor gösterileri sundu.

Ardından Bursa Mehteran takımı sahne aldı. Mehteranların seslendirdiği cenk marşları tarihi surlar altında tüm katılımcılara tarihi yolculuk yaptırdı. Program sonrası konuklara pilav, ayran ve helva dağıtımı yapıldı.

Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Kaymakam Ayhan Bayhan, İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik, İl Başkanı Sedat Yalçın, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?