7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fidan dikimine mera engeli

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Orhaniye köyüne dikilmesi planlanan 6600 fidan, sahanın mera olması sebebiyle dikilemedi. Bunun üzerine fidanların sadece 300 adedi Yenikaraağaç köyüne dikilebildi. 

Çevre Koruma Ekoloji Bilimi Dergisi Yazı İşleri Müdürü Kenan Öksüzoğlu, Orhaniye köyü muhtarı Sami Şahin’in kendilerine yer gösterdiğini, fakat daha sonra kaymakamlığa şikayette bulunulduğunu belirtti. Bunun üzerine Kaymakam Dursun Balaban ile görüştüğünü kaydeden Öksüzoğlu, Balaban’ın yerin mera olması sebebiyle ağaç dikimi yapılamayacağını belirtmesi üzerine, Yenikaraağaç köyü muhtarı Yahya Bası’nın kendilerine Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okulu'nun bahçesini fidan dikimi için tahsis ettiğini söyledi. 

Yenikaraağaç köyü Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen fidam dikimi törenine Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Çevre Koruma Ekoloji Bilimi Dergisi yetkilileri ile köylüler katıldı. Köye çeşitli türlürde toplam 300 fidan dikildi. 

Çevre Koruma Ekoloji Bilimi Dergisi Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Özbek, yıl sonuna kadar Karacabey ve çevresine 10 bin adet ağaç dikeceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?