7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Film gibi cinayete 15 yıl hapis

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kişiyi öldürmesi için kendisine silah verip baskı yaptığı iddia edilen lokantacıyı aracının içinde kurşun yağdırarak öldürmekten yargılanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi talep edilen B.Ç. (33), bugün son kez hakim karşısına çıktı. 6 ay önce bir kişiyi öldürmesi için silah verip kendisine baskı yaptığı iddia edilen lokantacı Burhan Yıldız'ı (36) aracının içinde kurşun yağdırarak öldürmekle suçlanan sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı. Son sözü sorulan garson, pişman olduğunu söyledi. 

Cinayet sonucu kocasını, ardından da evlat acısına dayanamayarak kalp krizi geçiren kayınpederini kaybeden maktulün karısı B.Y., sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık B.Ç.'ye 'adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasında indirim uygulanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Kahvehanede garsonluk yapan sanık B.Ç., olay günü arkadaşının suikast için verdiği iddia edilen tabancasını çıkartıp, bir çocuk babası Burhan Yıldız'ın başına bir el ateş etmiş, aracın hareket etmeye devam etmesi üzerine arkasından koşarak Yıldız'ın başına 3 el daha ateş ederken, seyir halindeki araç bir duvara çarparak durmuştu. Evlat acısına dayanamayan baba Mustafa Yıldız da, olaydan 20 gün sonra kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 11:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?