7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Final için ter döktüler

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kentte dostluk rüzgarları estiren '22. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda yarı final heyecanı yaşandı.

Dünyanın 16 farklı ülkesinden gelerek 4 gün boyunca Bursa'da yaşanan renk cümbüşünün bir parçası olan 600 dansçı ve müzisyen, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gala gecesi öncesi yarı final gösterilerini gerçekleştirdi.

Hareketli dansları ve özel kostümleriyle sahneye çıkan yarışmacılar, uluslararası jürinin beğenisini kazanmak için hünerlerini sergiledi. Yarı final gecesinde 10'ar dakika boyunca ilginç koreografilerini sergileyen dansçılar, yarışmayı ilgiyle izleyen vatandaşları adeta büyüledi.

Yarışmacılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Turan'ın başkanlığında Türkiye, Slovakya, Macaristan, Almanya ve Makedonya'dan oluşan uluslararası jüriden puan almak için kıyasıya ter döktü.

Yüksek performanslarıyla izleyenlerin gönlüne taht kuran ekipler, 12 Temmuz Cumartesi akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, kura çekimiyle belirlenecek sıralamaya göre sahneye çıkacak. Yarışmacılar, 5'er dakikalık gösterilerini 'Altın Karagöz'ü kazanmak için sergileyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 13:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?