8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Frankfurt'ta onur köşesi Tariş'in

Dünyanın en büyük uluslararası kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu ülkemiz olurken, onur köşesi Tariş zeytin yağlarına ayrıldı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeler ve Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un açılışına katıldığı fuarda, Tariş ürünleri hem Türk kültürünün, hem de lezzetinin temsilcisi oldu. 

Tariş Zeytin ve Zeytin Yağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Türkiye Ulusal Komitesi tarafından gelen talep üzerine bu organizasyona dahil olduklarını söyledi. Çetin, Ulusal Komite'nin bu tercihinin kendilerine büyük gurur yaşattığını belirterek, ''Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katıldığı dünyanın en büyük kitap fuarında, Tariş markasının da hem bir kültür ürünü hem de onur duyulan bir marka olarak yer alması 28 bin Tariş üyesi çiftçi için ödüldür. Türk yayıncılık kültür, sanat, sinema ve edebiyatının da tanıtıldığı dev organizasyonda ürünlerimizin sergilenmeye değer bulunması bizi onurlandırdı. Bu kıvanç markası, ülkemiz topraklarının gururudur'' dedi. 

Çetin, 100 ülkeden yaklaşık 7 bin 500 yayıncı, yazar ve edebiyatçının katıldığı fuarda açılan stantta, Tariş'in 100'ü aşkın farklı tat ve ambalajdaki yağlarının tanıtıldığını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?