7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Fuarlar ilk gününde ilgi görmedi

Bursa'da, ELECO 2008, 2. Tekstil kimyasalları fuarı ile tekstil makineleri ve iplik fuarı açıldı. 3 gün boyunca açık kalacak olan fuarlar ilk gününde ilgi görmedi. 

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğinde Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile 6. Elektrik, elektronik, otomasyon, aydınlatma ve iletişim fuarı ve sempozyumu (ELECO 2008), Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile 2. Tekstil kimyasalları fuarı ile tekstil makineleri ve iplik fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan'ın katıldığı törende konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, özellikle kriz döneminde pazarlamanın daha önem kazandığını, fuarların da bu açıdan önemli olduğunu kaydetti. Firmaların yeni müşteriler bulması ve ellerindeki stokları eritmeleri için fuarlara önem verilmesi gerektiğini dile getiren Ersözlü, 22 ülkeden 350 firma ve telsilcisinin katılacağı fuarlara 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini belirtti. 

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erdal Aktuğ ise fuar ile birlikte düzenlenecek sempozyumda 182 adet bildirinin yayınlacağını açıkladı. 35 bilimsel oturumun yapılacağını da hatırlatan Aktuğ, özel bir oturumda da küçük ölçekli hidrolik santarlmler konusunun ele alınacağını kaydetti. 

Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdelenin kesilmesiyle fuarlar ziyarete açıldı. Fuarlar ilk gününde pek ilgi görmezken, stantlar da boş kaldı. 

Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Karadağ, Senegal, Sırbistan, Suriye ve Özbekistan başta olmak üzere Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslardan heyetlerin katıldığı fuarlara, çok sayıda ilden otobüs seferleri yapılacak. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarlar, 29 Kasım'a kadar saat 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?