8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gasp sanığı hakim karşısına çıktı

Bursa'da güneş gözlüğü ve bone maske takarak evine girdiği akrabasını oyuncak tabancayla gasp etmek isterken ev sahibinin başına çelik çaydanlıkla vurarak yakaladığı kadının yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "silahlı yağma ve tanınmayacak hale girilerek yağma" suçlarından 30 yıla kadar hapsi istenen A.G., ilk kez hakim karşısına çıktı. Amacının gasp olmadığını belirten sanık, "Olay günü kayınvalide yerine bir alt katında oturan S.U.'nun zilini çalmışım. Elimde yeğenime aldığım oyuncak tabanca vardı. S.U. silahı görüp bağırmaya başladı. İçeri girip kendisini sakinleştirmek istedim. Ancak dinlemeyerek bana saldırdı" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti başkanının, "Olay sırasında yanında taşıdığın çantana kerpeten, çekiç, tornavida, eldiven ve biber gazını neden koydun?" sorusuna sanık A.G., "S.U.'nun kayınvalidesi ile biraz konuştuktan sonra babamın mezarını ziyarete gidecektim. Bu eşyaları da babamın mezarını onarmak için yanıma almıştım" yanıtını verdi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan S.U., "Olay günü sokak kapısının zili çaldı. Açtım. Bir süre sonra daire kapısı çalınca okuldaki oğlumun geldiğini sandım. Şaka amaçlı onu korkutmak için kapıyı aralayınca karşımda gözlüklü, maskeli ve elinde silah olan bir kişiyi gördüm. Bana, 'Ya para ve altınları verirsin ya da seni ve çocuklarını öldürürüm' dedi.

Çocuklarımın olduğunu söyleyince tanıdık diye düşündüm. Mutfağa yöneldik. Elimdeki çaydanlığı yüzüne fırlattım. Kolumu ısırdı. Ben de silah tuttuğu elini ısırdım. Yere düşüp kırılan tabancanın oyuncak olduğunu anlayınca bağırarak yardım istedim. Olaya tanık olan kızım G.'den kapıyı açmasını istedim. Kapının açılmasını fırsat bilip evden kaçtı fakat yakalandı. Bu kişinin daha sonra akrabam A.G. olduğunu öğrenince çok şaşırdım" diye konuştu.

Sanığı yakalayan ev sahibi İ.G. ise, "Aynı apartmanda oturuyoruz. Gürültüyü duyunca dışarı çıktım. Kaçan sanığı yakaladım. Bana direnmedi. Yalnızca, 'Son kez çocuklarımı görmek istiyorum. Hayatım sona erdi. İntihar edeceğim' dedi. Bu sırada çantasından çıkarttığı biber gazını yüzüme sıktı. Ben de onu komşuların yardımıyla yere yatırıp polise teslim ettim" diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin psikolojik olarak anksiyete bozukluğu olduğunu ve bu hastalık yüzünden cezai ehliyetinin sorgulanmasını isterken, müşteki vekili ise buna itiraz ederek, "Sanık bunu borçları yüzünden yapmıştır" dedi. İHAMahkeme, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?