7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Bursa'da kutlanan Gaziler Günü'nde devlet övünç madalyası alan şehit ve gazi aileleri göz yaşlarına boğulurken, gururlu olduklarını söylediler. Şehit Babası Sezai Okay, Türkiye'nin düşmanlarının geçmişten beri aynı olduğunu belirterek, terör timleri oluşturulması gerektiğini söyledi. 

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Öğretmen Binbaşı Ali Koyunoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından şehit ve gazi yakınlarına 'devlet övünç' madalyaları verildi. Vali Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve protokol üyelerinin madalya verdiği aileler, gözyaşlarını tutamadı. Sevdiklerini kaybetmenin acısını yüreklerinde hala hissettiklerini ifade eden aileler, gururlu olduklarını belirtti. 

Heykel'deki törenlerin ardından gaziler Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret etti.

ŞEHİT BABASINDAN ANLAMLI MESAJ 

1 Eylül 2006 yılında Hakkari'de şehit düşen Asteğmen Burak Okay'ın babası Sezai ve 11 yaşındaki İdil Okay da övünç madalyası alan aileler arasındaydı. Evladını kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını ifade eden Baba Okay, "Bizim oğlumuz ülkesi, milleti, bayrağı için şehit oldu. Bu bizi biraz olsun teselli ediyor. Bu ülkedeki birçok insan her zaman kendini feda eder. Ama terörle yapılacak mücadelenin daha bilinçli yapılması gerekir. 5 yaşında eline silah almış insanlarla bizim el bebek gül bebek yetişmiş çocuklarımızın mücadele etmesi mümkün değil. Mutlaka buna bir çare bulunmalı. İstiklal Savaşı'ndan buyana yabancı ülkelerin emelleri ortada ve bugün de teröre destek veriyorlar. Bizim düşmanlarımız dünde aynı bugün de aynı. Profesyonel terör timleri oluşturarak, bunlarla baş edebiliriz. Bu ülkeyi yönetenler gereken tedbirleri alsınlar. Benim evladım Çanakkale'deki ataları gibi bu ülkeyi korumak adına şehit düştü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?