7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gazze'deki katliama tepkiler artıyor

İsrail'e tepkiler artarak devam ederken, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yapılan protesto gösterisinde Gazze'deki katliam kınandı.

Ülkü Ocakları ve CHP Gençlik Kolları'nın organize ettiği protesto gösterisi, Kütahya Zafer Caddesi üzerinde gerçekleştirildi.

Yapılan basın açıklamasında, "Dünyanın gözü önünde, en vahşi silahlarla, tahrip gücü yüksek füzelerle halkın yaşadığı yerlere, hastanelere, camilere saldırılar yapıldı.

Bu Filistin halkına karşı bir soykırımdır. Dünya ülkeleri bu zulme seyirci kalmayıp akan kanı durdurmalı" denildi. "Kahrolsun İsrail", "Lanetli Yahudi, katil ABD" sloganları atan kalabalık, İsrail bayrakları ile Bush posterlerini yaktı.
Öte yandan bir grup kadın, eşlerinden aldıkları pazar harçlıklarını işgal altındaki Filistin halkına gönderdi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun eşinin önderliğinde kurulan yardım komitesine ilk gün 60 kadın bağışta bulundu.

Yardım Tertip Komitesi Başkanı Kadriye Tatlıoğlu, "Savaş makinesi İsrail, füzeler ve tanklarla sivil halka saldırıyor. Hiçbir acıma, hiçbir merhamet duygusu olmaksızın saldırıyor. Okulları, hastaneleri, camileri bombalıyor. Her gün yüzlerce savunmasız ve günahsız kadın ve çocuk İsrail bombalarının altında can veriyor. Üstelik okulların çıkış saatinde, halka açık şehir meydanlarına füze yağdırılıyor. Büyük bir açık hava hapishanesi haline getirilen, tüm giriş ve çıkış yolları kapatılan, ilacı, elektriği
bulunmayan ve ölüme terk edilen Gazze'deki mazlum Filistin halkına çoluk-çocuk, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın gerçekleştirilen bu saldırılar; sadece Filistin ve Filistinlilere karşı değil, hepimize ve tüm insanlığa karşı yapılmış saldırılardır. Orhanelili kadınlar olarak Kudüs'te, Gazze'de, Batı Şeria'da mücadele veren yüreği yanık Müslüman analara destek olmak için böyle bir kampanya tertipledik" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 21:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?