7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Geleneksel sanatlarımız yaşayacak

Günümüzde unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımız hüsnü hat, tezhib, ebru ve minyatür dallarında Irgandı köprüsündeki Zerefşan Sanatevi'nde yeni sanatçılar yetişiyor.

Yıldırım Belediyesi'nin organize ettiği meslek ve sanat edindirme (YILMEK) kurslarında hüsnü hat, tezhib, ebru ve minyatür derslerine devam eden 80 talebe, günün değişik zamanlarında usta yetiştirici Sakine Tuncer Duru'nun derslerinde kabiliyetlerini geliştirerek, bu sanatlarda tecrübe kazanıyor.

Irgandı'nın Yıldırım ayağının üzerinde günün değişik saatlerinde derslere gelen kursiyerler, 4 daldan hangisini tercih ettiler ise o sahada farklı bilgilere sahip oluyor. Usta eğitici Sakine Tuncer Duru, günümüzde insanların günlük gailelerden sanata ayırmaya zaman bulamadıklarını, ancak Yıldırım Belediyesi'nin organize ettiği ücretsiz kurslarda sanata merak salanların önemli bir eğitim fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Kursiyerler ise, köprü üzerindeki mekanda, Yıldırım Belediyesi'nin sağladığı imkanlar ile geleneksel sanatları öğrendiklerini belirterek memnuniyetlerini dile getiriyor. Haftada 2 gün derse gelen kursiyerler ortamdan ve derslerden hayli memnun.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 10:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?