8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gemlik Belediye Meclisi toplandı

Gemlik Belediye Meclisi 2008’in ilk oturumunu yaptı. 

Gündemde yer alan 7 maddeyi karara bağlayan meclis, üyelerin oturum ve komisyon toplantıları başına alması gereken ödeneklerini üst limitten oy birliğiyle kabul etti. Daha önce olduğu gibi 2008 yılı içinde de ağustos ayını tatil olarak belirleyen meclis, gizli oyla bir kez daha AKP’li Ali Aykut Türe’yi encümen üyesi olarak seçerken, denetim komisyonu üyeliklerine de AKP’den İmdat Öztürk, İnci Bülbül, Murat Yavuz ve Osman Sivas ile birlikte DP’den Halil Çevik’i yine ve oy birliğiyle getirdi. Belediye avukatının 2008 yılı aylık ödeneğini bin 472 YTL olarak belirleyen belediye meclisi, Başkan Vekili Menderes Bingül’ün 2008 yılı aylık ödeneğini de Başkan Mehmet Turgut’un maaşının üçte ikisi olarak kabul etti. 

Hasanağa Gençlik Kampı’na yapılması için daha önce kararı alınan huzurevinin 5 binlik planlarının olmaması sebebiyle iptal edilmesini de görüşen belediye meclisi üyeleri, mal müdürlüğü tarafından iptal edilen projenin ve 5 binlik planlarının yapılarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanmasını da yine oy birliğiyle benimsedi. 

Gemlikspor’a daha önce tahsis edilen katlı otopark altındaki dükkanın onayını da veren meclis, 11 Eylül İlköğretim Okulu’nun yanında tamamlanmak üzere olan sosyal tesislerin alt katına da aşevi yapılmasını kabul etti. Devamlı açık kalacak olan aşevinin ödeneklerinin tespit edilmesi konusu ise plan ve bütçe komisyonuna devredildi. Bu arada mevcut oturumların yapıldığı belediye meclis salonunun geçici olarak Yapı Kredi Bankası’na kiralanması konusunda encümene yetki verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 11:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?