7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gemlik'e yeni kız öğrenci yurdu

Gemlikli hayırsever işadamı İbrahim Bedizci'nin, annesi Nevin Bedizci adına yaptırdığı kız öğrenci yurdunun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Asım Kocabıyık Gemlik Yerleşkesi içerisinde 750 metrekare kapalı alan üzerine yapılan kız öğrenci yurdu, 2 katlı ve 56 yatak kapasiteli olacak. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile hayırsever işadamı İbrahim Bedizci'nin ortaklaşa yaptırdığı ve işadamının annesi Nevin Bedizci'nin ismini alan yurdun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törene, UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Gemlik Yerleşkesi Sorumlusu Prof. Dr. Kemal Sulhi Gündoğdu, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Mehmet Turgut, fakülte dekanları ve davetliler katıldı. Törende konuşan işadamı Bedizci, ÇYDD yurt yapımı projesine bağış yaparak annesi adına öğrenci yurdunu yaptırdıklarını söyledi. Prof. Dr. Cengiz, Prof. Dr. Gündoğdu, Prof. Dr. Meriçli ve Kaymakam Baygül de konuşmalarında eğitime duyarlı işiadamı ve ailesine teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Turgut da adım adım Gemlik Üniversitesi'ne yaklaşıldığını vurgulayarak, Denizcilik Fakültesi için 3.5 milyon YTL, erkek öğrenci yurdu için 1 milyon YTL ve Tıp Fakültesi Gemlik Polikliniği için de 500 bin YTL bütçe ayırdıklarını hatırlattı. Turgut, proje gelmesi halinde erkek öğrenci yurdunun temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 21:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?