8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gemlik'te baz istasyonu tepkisi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Eşref Dinçer Mahallesi sakinleri, Lale Sokak'ta faaliyete geçen ruhsatsız baz istasyonunun kaldırılması talebi ile bir kez daha meydanlara döküldü. 

İskele meydanını dolduran vatandaşlar, "Baz istasyonu ölümdür", "Kanser olmak istemiyoruz", Başkan uyuma, sağlığımızla oynama" şeklinde sloganlar atarak, başta Belediye Başkanı Mehmet Turgut olmak üzere yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. 


Aralarında sözcü seçen mahalle sakinleri adına açıklama yapan Adem Altın, bugüne kadar mahallede ikamet eden insanların baz istasyonu kaynaklı sağlık problemleriyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "Gününü evde geçirmek zorunda olan çocuklarımız ve kadınlarımız kansere yakalanacak. Bizler bu oyunun canlı denekleri olmayacağımızı ve mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi bugün burada ilan ediyoruz" diye konuştu. 

200'e yakın vatandaşın katıldığı protesto gösterilerinin ikinci adresi ise Karsak Camii'ydi. Kalabalık, sahil boyunca yürüyerek, Karsak Camii önünde toplandı. 

Vatandaşlar, Karsak Camii'nde bulunan baz istasyonunun da kaldırılmasını isterken, minareye istasyon kurulmasından Gemlik Müftüsü Yusuf Şahin'i sorumlu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?