7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gemlik'te deprem konferansı

Gemlik Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’nun katıldığı “Geliyorum Diyen Deprem ve Gemlik” konulu konferans ilgi gördü. Gündoğdu “Meydana gelebilecek bir deprem facia olur” dedi. 

Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül ve az sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Gemlik’te meydana gelecek bir depremin yıkıcı etkisinin büyük olacağını ileri sürerek, “Gemlik’de de aynen 17 Ağustos’ta ki gibi bir deprem bekleyebilirsiniz. Eğer okullarınızı, binalarınızı depreme dayanınıklılık açısından gözden geçirmediyseniz bedelini ağır öderseniz. Gemlik’in durumunun gerçekten de ciddi bir araştırmaya ihtiyacı vardır. İleriye dönük 10–15 yıllık bir master planının yapılması lazımdır. Aksi takdirde Gemlik, muhtemel bir depremi pahalıya öder. Çünkü Gemlik’te büyük depremler olma ihtimali yüksektir” dedi. 

Gündoğdu, Gemlik ve yakın çevresinin potansiyel bir deprem riski bulunduğunu, ancak tsunami söylentilerinin fazla abartılmaması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?