7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gemlik'te termik santrale hayır!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Gemlik’e yapılmak istenen termik santraline onay vermedi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, bin bir güçlükle doğalgazı getirdikleri Gemlik'in havasını kirletmeye izin vermeyeceklerini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 2008'in son meclis toplantısını Fahreddin Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, termik santral kurulması konusunun Gemlik’te uzun süredir muhalefet tarafından gündeme getirildiğini dile getirdi.

Gemlik’te kurulması istenen santral ile ilgili olarak CHP destekli beyanatlar verildiğine ve toplantıların yapıldığına işaret eden Turgut, Gemlik Belediye Meclisi’nde ve İmar Komisyonu’nda da Gemlik Sanayi Bölgesi’nde ve mücavir alanlarında kömüre dayalı bir termik santral yapılmasının uygun olmadığı yönünde karar alındığını hatırlattı.

Meclis toplantısı sonunda konuyla ilgili bilgi veren Turgut, 1/5000’lık planlarda yapılan değişikliklerle de kararın desteklendiğine işaret ederek, “Gemlik Belediye Meclisi tarafından bu görüş olumlu karşılandı ve karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi de 5000’lik planları yapmaya yetkili olduğu için konu Büyükşehir Belediyesi’ne taşındı. Termik santral yapılmasına izin vermeyen plan değişikliği Büyükşehir Meclisi’nden de oy birliğiyle geçti” diye konuştu.

Halkın da termik santral yapılmak istenmesine tepki gösterdiğini dile getiren Turgut, karardan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Turgut, “Doğalgazı her türlü zorluğuna rağmen Gemlik’e getirmiş biri olarak, hiçbir zaman ilçenin havasının kirletilmesine izin vermeyeceğim” diye kaydetti.

Mecliste ayrıca, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’ne Mustafa Ülker, İdris Uysal, Hakkı Orhan ve Ünal Çetin seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 21:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?