7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Genç girişimciler dersbaşı yaptı

Bursa Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iş birliğiyle oluşturulan “Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi” eğitimleri Bursa Ticaret Meslek Lisesi’nde başladı.

Projeye yapılan yaklaşık 800 başvuru arasından seçilen 50’si kadın 50’si erkek toplam 100 kişi Bursa Ticaret Lisesi’nde düzenlenen derslerle dış ticaret ve ilgili AB politikaları konusunda 3 ay sürecek bir eğitim alacak.

Üniversite mezunu ve/veya üniversiteki gençlere yurtiçi ve yurtdışında staj imkanı sağlayacak eğitim programı, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol İyibozkurt’un dış ticaret ve kambiyo dersi ile başladı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Ticaret Lisesi’nde eğitim alan gençlerin eğitim programı; başta iş yaşamında önemli kariyere sahip yöneticiler olmak üzere Uludağ Üniversitesi’nden akademisyenler ve bazı kurum temsilcileri tarafından oluşturuluyor.

Yaklaşık 3 ay sürecek olan eğitimin sonunda en başarılı 10 genç girişimci, 1 hafta boyunca Bulgaristan’da dış ticaret yapan firmalarda, staj yapma hakkı elde edecek. Başarılı olan diğer mezunlar ise Bursa da dış ticaret yapan firmalarda 1 aylık staj yapma şansını bulacak. Dış ticaret firmaları da eğitimli stajyerlerle çalışarak fayda elde etmiş olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?