7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gençlere 'Madde bağımlılığı' semineri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Konseyi tarafından gerçekleştirilen ‘2. Gençlik Buluşması’nda ‘Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar’ konusu gündeme taşındı. 

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, Bursa’da faaliyet gösteren gençlik kurumlarının temsilcileri katıldı. Sivil toplum örgütleriyle siyasi parti il gençlik kolları başkanlarının da hazır bulunduğu etkinlikte, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Çocuk Şube Müdürü Serhat Tezsever, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Deniz Solak ve Medikal Delege Hakan Süren konuşmacı olarak yer aldı. 

Sunumlarında ‘Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlık nedir?’, ‘Madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilebilir?’, ‘Zararlı alışkanlıkların önlenme yöntemleri nelerdir?’ gibi sorulara yanıtlar veren uzmanlar, sigara alışkanlığının da bağımlılık olduğunu dile getirerek, gençleri sigaradan uzak durmaları konusunda uyardılar. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Serhat Tezsever, bağımlı çocukların görüntülerinin de yer aldığı sunumuyla tiner gibi maddeler kullanan gençlerin feryadını ve yaşamlarından kesitleri gözler önüne serdi. Tezsever ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Deniz Solak, bağımlı gençlerin topumla kazandırılmaları gerektiğine işaret ederek, halkın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini de belirtti. Gençlerin sorularının cevaplandırıldığı seminerin sonunda, katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 10:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuran işler IP: 81.213.90.xxx Tarih : 8.11.2008 16:42:06

sevgili deniz hanım madde bağımlı ile konuşma ortamında senin yaşın medeni halin neden yazılıyor anlayamadım anlaşılan reklam yapmayı çok seviyorsun.