8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gençlerin kamp keyfi başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tatil imkanı bulamayan gençler için düzenlediği ve bu yıl 8.’si gerçekleştirilen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, renkli bir törenle başladı.
 
Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 23 Haziran Pazartesi ile 3 Temmuz Perşembe tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ilk dönemin açıl töreni 400 gencin kamp alanına gelmesiyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recai Ekmekçi, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın ile öğrencilerin ailelerinin katıldığı törende Büyükşehir Belediye Bandosu, popüler şarkılardan oluşan bir repertuarla konukları selamladı.

GENÇLERE MİLLİ MAÇ SÜPRİZİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recai Ekmekçi, törende yaptığı konuşmada, gençleri geleceğin güvencesi olarak gördüklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen faaliyetlerle eğitilmiş, sağlıklı, katılımcı ve kentlilik bilincine sahip bir gençlik oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Ekmekçi, “Kent Gönüllüleri projesiyle de ne istediğini bilen, düşüncelerini özgürce ortaya koyabilen gençler, kampta da bireysel yaşam becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar” diye konuştu. 

Ekmekçi, gençlere, kamp meydanına kurulacak olan büyük bir ekrandan Türk Milli Takımı’nın 25 Haziran Çarşamba günü Almanya ile vereceği yarı final mücadelesini de izleme imkanı sunacaklarını kaydetti. 

Kampçı gençlerle buluşmanın keyfini yaşadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın Büyükşehir Belediyesinin geleceğe yapılan en önemli yatırımlarından biri olduğu söyledi. 

Kamp Koordinatörü ve BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er ise yaz aylarında öğrencileri eğlendirirken eğiten Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın birbirinden özel aktivitelerle gençleri geleceğe hazırladığını söyledi. Geçen yıl kamptaki en başarılı 25 öğrencinin Sarajevo’ya (Saraybosna) gittiğini, bu yıl yurtdışına gidecek öğrenci sayısının 30’a yükseldiğini müjdeleyen Er, kampın bir döneminde de Saraybosna’dan Bursa’ya gelecek öğrencileri ağırlayacaklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın açılışını simgeleyen kamp ateşi marşlar eşliğinde yakılırken, coşkulu törende geçtiğimiz yıl Saraybosna’ya giden öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recai Ekmekçi’ye teşekkür plaketi sundu. Kampçı öğrencilerin tiyatro gösterisiyle renklenen gecede, Sosyete Kazım da sazlı sözlü stand up gösterisiyle gençleri coşturdu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?