7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gençlik Kampı’nda ikinci veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın ikinci dönemi sona erdi. 

Ürünlü’deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda eğlenceli anlar yaşayan 400 genç, 10 günlük ikinci dönemi de coşkulu bir veda programıyla sonlandırdı. Yetenekleriyle göz dolduran öğrencilerin başarısı, velilerini gururlanırdı. Veda gecesinde İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, ve Kamp Müdürü 
Cavit Yakşi öğrencilerle birlikte kamp ateşini yaktı. 

BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, törende yaptığı konuşmada, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın, eğitimci kimliğiyle de tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in desteğiyle, özveriyle yürütüldüğünü söyledi. Er, “Türkiye’de pek çok kamp çeşitli nedenlerle kısa sürede kapanmış, devam ettirilememiştir. Ancak Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, büyük ses getirmiş bir kamptır. Kampımızın ikinci döneminde Dubaili öğrencilerimiz vardı. Üçüncü dönemde Diyarbakır’dan, 5. dönemde de Saraybosna’dan öğrenciler kampımıza gelecek. İnanıyorum ki, gelecek yıl kampımıza katılan yabancı öğrencilerimizin sayısı daha da artacak. Bu konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz. Kampımızın ateşi hiçbir zaman sönmeyecek. Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın ateşi, sevgiyle yanacak” diye konuştu. 

Müzik korosu ve modern dans gösterileriyle coşkunun doruğa çıktığı gecede, ‘Aşık ile Maşuk’ gösterisi büyük ilgi topladı. Gençler, atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları kıyafetleri sergiledikleri defile ile de çağımızın çevre sorunu küresel ısınma konusuna dikkat çekti. 

‘Kamp güldürükçüleri’nin eğitmenleri ve idarecileri ti’ye alan skeçleri izleyenleri kahkahaya boğarken, kamp günlüğünü gözler önüne seren film gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü yaşayan öğrencileri sakinleştirmek de gecenin sürprizi Azazel grubuna düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 12:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?