7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gençlik Kampı’nda ilk dönem bitti

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın ilk dönemi renkli bir törenle sona erdi. Gençler, kampın final ateşini, marşlar söyleyerek yaktı. 

Ürünlü’deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda eğlenceli anlar yaşayan 400 genç, 11 günlük dönemi, eğlenceli bir veda programıyla noktaladı. Öğrencilerin velilerinin de izlediği törende, kamp dansıyla açılışı yapan gençler, yetenekleriyle takdir topladı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahar Apak ve Kamp Müdürü Cavit Yakşi ile kampın başarılı öğrencilerinin dönem kütüğüne plaket çaktığı gecede; gençler arasında yapılan yarışmalarda şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenler, eserlerini konuklarla paylaştı. Müzik korosu ve modern dans gösterileriyle gecenin temposunu doruğa çıkaran gençler, hazırladıkları animasyonlarla da izleyenleri kahkahaya boğdu. Kamp günlüğünü gözler önüne seren film gösterimi sırasında duygusal anlar yaşayan gençler, arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı. Kimi öğrenciler gözyaşlarını tutamazken; dostlarını teselli etmek de yine kampçı arkadaşlarına düştü. 

Kamp döneminde ‘Kardeşim kazansın’ adlı turnuva kapsamında yapılan basketbol, voleybol, futbol, mendil kapmaca, yakan top ve halat çekme gibi eğlenceli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de madalyaları verildi. Öğrencilere ödüllerini verirken gençlerin heyecanını birebir yaşadığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahar Apak, “Gençlerimiz kampta, arkadaşlarıyla yaşamı paylaşmayı, zorlukları kardeşçe aşmayı öğrendiler. Amaç, gençlerin dostça bir ortamda, kendileri olabilmeyi öğrenmelerini sağlamaktır. Gençlerimizle gurur duyuyorum. Gençlerimizi böyle bir ortamda buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor ve çalışmayı gönülden destekliyorum” diye konuştu. 

Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın ikinci dönemi ise, 7 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?