8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gençlik Kampı'nda kardeşlik heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı son döneminde Boşnak öğrencileri ağırladı. 

Ürünlü’deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 10 gün sürecek olan son dönemi, coşkulu bir açılış töreni ile başladı. Kamp dansıyla tören alanına gelen gençler, renkli görüntüler oluşturdu. Bursalı kent gönüllüsü gençlerin yanı sıra Bosna Hersek’in başkenti ve Bursa’nın en eski kardeş şehirlerinden olan Sarajevo’dan (Saraybosna) gelen gençler de törende hazır bulundu. 

Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseriyle renklenen törende konuşan BURFAŞ Genel Müdürü ve Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı Koordinatörü İbrahim Er, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın gençlerin ufkunu açtığını söyledi. Er, göreve geldikleri günden itibaren yapılan iyileştirme ve geliştirme çalıştırmaları sonucunda bu yıl gençlik kampına rekor sayıda başvuru alındığını belirterek, “Kent kültürüne önemli kazançlar sağlayan ve gençlerimize yaşamla ve yaşadıkları kentle ilgili donanım kazandıran kampımızın kapasitesi yoğun başvurulardan dolayı arttırıldı. Bu dönem kamptan 450 öğrenci yararlanıyor” dedi. 

Geçmiş dönemlerde Dubaili ve Diyarbakırlı öğrencileri kampta konuk ettiklerini hatırlatan İbrahim Er, bu dönem de Sarajevolu öğrencileri ağırlamanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Er, “Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik gerçekleştirilen projelerin çıtası her geçen gün yükseltiliyor. Geçen yıl bir ilke imza atarak kampımızdaki en başarılı 25 genci Sarajevo’ya götürmüştük. Geçtiğimiz yıl atılan dostluk tohumları büyümeye başladı. Kardeş şehirden gelen 24 genç ve 6 kişilik heyetin bu yıl aramızda olması bizleri çok mutlu ediyor“ şeklinde konuştu. 

Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 29 Ağustos Cuma akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek ‘Büyük Final Gecesi’nde ünlü sanatçı Mirkelam’ın konser vereceğini müjdeleyen Er, bu yıl yurtdışına gitmeye hak kazanan gençlerin isimlerinin de yine finalde açıklanacağını bildirdi. 

5. dönem açılış töreninde kamp ateşinin yakılmasının ardından, kampçı gençler hazırladıkları animasyon ve dans gösterilerini sahneledi. Gençler, Redoks grubunun konserinde gönüllerince eğlendi. Bursalı kampçılarla ilk günde dostluk kuran Saraybosnalı gençler de Ürünlü’de çalınan Türkçe ve Boşnakça şarkılarda doyasıya dans etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?