7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gençosman kavşağı bir günde yeşerdi

Bursa'ya yeşillik Sakarya'dan taşındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yalova yolunda yürütülen orta refüj otomatik sulama ve peyzaj çalışmaları kapsamında, Gençosman kavşağındaki çorak alan taşıma canlı çimlerle bir günde yeşillendirildi. 

Çalışmayı yürüten şirketin İstanbul ve Sakarya'daki iki ayrı çim üretme merkezinden satın aldığı rulo halindeki topraklı çimler, işçiler tarafından 2 gün gibi kısa bir süre zarfında Gençosman kavşağında uzun yıllardır yeşillendirilemeyen çorak alana döşendi. Evvela alt zemini kabartarak tesviye eden peyzaj şirketi elemanları, 5 büyük TIR ile Sakarya'dan getirilen yaklaşık 5 bin metrekarelik çim rulolarını döşeyerek makyajı tamamladı. Bir günde yeşillenen park otomotik sulama sistemi ile güzelleşecek. 

Bursa'da kesme çim uygulaması Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4 yıldır yapılıyor. İlk uygulamayı Kestel Kavşağı'nda gerçekleştirildi. Merinos Parkı'nda da basmaya dayanıklı kesme çim uygulaması yapıldı. Gençosman postanesi önündeki 5 bin metrekarelik alana ve Merinos Parkı'ndaki yaklaşık 20 dönümlük alanda kesme çimler toprağa yerleşti. Genellikle yaz mevsimde, iklim çim atmaya uygun olmadığı için hazır çim döşenebiliyor. Kesme çimin metrekaresi pahalı olduğu için çok basılan noktalar için tercih ediliyor. Büyükşehir sınırları içerisindeki 60 bin metrekarelik alana kesme çim döşendi. 

Bursa'da ilk canlı çim transferi uygulaması eski DSİ Bölge Müdürü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından Dünya Çim Kayağı Şampiyonası'nın yapıldığı Demirtaş pistlerine yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?