7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gerçek muayene yüzleri güldürdü

Fenni muayene istasyonlarının özelleştirilmesiyle en ince detayına kadar araçların kontrol edilmesi, oto tamircileri, kaportacılar, lastik satışı yapanlar ile oto yıkamacıların işlerinin artmasını sağladı.

Özelleştirilmesinin ardından gerçek bir kontrol yapılması sebebiyle istasyonlarda kuyruklar uzarken, her 10 araçtan 4'üne kontrolde eksikler sebebiyle 1 ay bakım süresi verildiği öğrenildi. Özellikle 16 konunun titizlikle muayene edildiği kontrollerde, takılan aksesuarlar, cam filmleri, motorun temizliği, kaportada boyasız yerler ve çarpıklar, lastik dişlerinin 3 milimetrenin üzerinde olması dış görünüşte aranan unsurlar oluyor.

Yürüyen aksamda ise, fren ve debriyaj, rot başları ve balans ayarı, elektrik sistemi ve sinyallerin sağlıklı çalışıp çalışmadığına bakılıyor. Titiz kontrol sürücülerin canını sıkarken, her 10 araçtan 4 tanesinin geri gönderilmesi kaporta ve fren debriyaj ve tamir işleri uğraşanlar, oto yıkamacılar ile lastik satışı yapanların yüzünü güldürdü.
Kriz döneminde yapılan sıkı denetim, esnafın iş temposunu artırırken, sürücülere çile olarak yansıyor.

Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nin otoparkında bulunan Dr Polish Oto Yıkama İşletme Müdürü Samet Sönmez, motor temizliği ve çiziklerin giderilme uygulamalarına talebin artmasını sağladığını belirtti. Bir aracın istasyonlarda yaklaşık 2 saatte incelendiğine dikkat çeken Sönmez, hasar çıkabilecek yerlerin de tespitinin yapıldığını hatırlattı.

Sürücülerin büyük kısmının ikinci muayeneye gitmemek için motoru kirli araçlarını temizleterek gittiklerini ifade eden Sönmez, işlerinin biraz daha arttığını dile getirdi.
İzmir Yolu'nda faaliyet gösteren İnanç Oto Lastik firması sahibi Erdoğan İnan'da lastiklerde takip edilen 3 mm şartının birçok sürücüye fenni muayene öncesinde kendilerine müracaat edip diş derinliği ölçümüne yönelttiğini, bu durumunda riskli lastiklerin kullanımını engellemede önemli bir ikaz sağladığını söyledi.

Yalova Yolunda faaliyet gösteren Işık Otomotiv çalışanlarından Mehmet Sevindi ise, sürücülerin muayene istasyonunda olduğu gibi fren ölçüm sistemi olup olmadığını sorduklarını, ancak kendi liftlerinde araçları kontrol ettiklerinde, tecrübeleri ile eksikleri ortaya koyabildiklerini söyledi. Böyle bir fren kontrol mekanizmasına gerek olmadan birçok tamircinin her türlü eksiği tespit etme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Sevindi, son günlerde işlerinde fenni muayeneden dolayı artış olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 11:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?