8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Geri Dönüşüm Dostu Okullar' projesi

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Bursa İl Temsilciliği tarafından hayata geçirilen "Geri Dönüşüm Dostu Okullar" projesi Osmangazi İlçesindeki bütün okullarda başarıyla yürütülüyor. 

Geri Dönüşüm Dostu Okullar Projesi kapsamında bir ayda 1710 kilo geri dönüşüm toplayan 23 Nisan İlköğretim Okulu, Osmangazi ilçesi sınırlarındaki 75 ilköğretim okulu arasında birinci oldu. Okulda düzenlenen ve Osmangazi Kaymakam Vekili Kaan Peker, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek'in de katıldığı törenle, 23 Nisan İlköğretim Okulu'na bu başarısından dolayı bilgisayar hediye edildi. 

İki aylık süreçte 75 okulda 84 bin öğrenciye eğitim verildi. "Her şey Çöp Değil, Dünyamız da Çöplük Değil" sloganıyla yürütülen projede öğrencilere çevre, geri dönüşüm ve sürdürülebilir hayat konularında bilgi verildi. Projenin ikinci uygulama aşamasında, Osmangazi Belediyesi tarafından projeye katılan okulların bahçesine konteynırlar bırakıldı, okullara karton kutular ve plastik torbalar verildi. Üçüncü aşamada, öğrencilerin evlerinde ayrı ayrı toplayarak getirdikleri plastik ve kağıt atıklar, Osmangazi Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından haftanın belirlenen günlerde okullardan alındı. Eöre en çok atık toplayan okullara aylık olarak Osmangazi Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler veriliyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?