7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Geyiklere devlet şefkati

Bursa'da çetin kış şartlarından dolayı yiyecek bulmak için şehre indiklerinde avcıların hedefi haline gelen geyiklere, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 300 kilo yem bırakıldı. 

Kar yağışıyla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken 20'ye yakın geyik, eski yuvalarının çevresinde yiyecek bulmak için toplandı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta güçlük çeken geyiklere çuvallarla 300 kilo yem bıraktı. 20 geyik için her gün 250-300 kilogram arpa ve palet yem veren görevliler, hayvanlarla da sıcak iletişim kuruyor. Orman ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, Uludağ'daki kuş, sincap ve tavşan gibi hayvanlar için de ormanlık alana çuvallarla arpa ve mısır bırakacak. 

Kış şartlarının zorlaşmasıyla birlikte geyiklerin yem bulmakta güçlük çektiğini ifade eden İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer, "Hayvanlara zor tabiat şartları altında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün 300 kiloya yakın yem bıraktık. Avcılar bu geyikleri avlamasınlar. Bunun cezası vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 13:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?